facebook
ΕΛ | EN
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Εξωτερικές Περσίδες Αλουμινίου: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν επιλέξεις

Εξωτερικές Περσίδες Αλουμινίου: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν επιλέξεις

Οι βασικοί λόγοι για να επιλέξουμε εξωτερικές περσίδες σκίασης για τα επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες, είναι οι ακόλουθοι: 

  1. Εξοικονόμηση ενέργειας
  2. Άνεση του χρήστη 
  3. Αισθητική

Ας προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε το παραπάνω τρίπτυχο. Πιο συγκεκριμένα:

1. Εξοικονόμηση ενέργειας με εξωτερικές περσίδες που έχουν τις δυνατότητες για:

  • Περιστροφή στον άξονά τους, για να ρυθμίζουν την φωτεινότητα των χώρων σας.
  • Ανάσυρση, όταν εσείς το επιθυμείτε.

Για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε το ποσό της ενέργειας που εξοικονομείται με τις εξωτερικές περσίδες, θα πρέπει οι εξωτερικές περσίδες να είναι πιστοποιημένες και να γνωρίζουμε τον συντελεστή g (συντελεστής αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας )του φύλλου της περσίδας. 

Στις εξωτερικές περσίδες σκίασης, η τιμή του συντελεστή g των φύλλων των εξωτερικών περσίδων, εξαρτάται :

  • από την γωνία κλίσης αυτών
  • από το χρώμα τους 
  • την γεωμετρία του φύλλου των εξωτερικών περσίδων 
  • από τα στρώματα των επιστρώσεων στην επιφάνειά τους

Επιπλέον οι εξωτερικές περσίδες αλουμινίου, μπορούν και συνεργάζονται με ασύρματα και ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού, γεγονός που βελτιώνει την εξοικονόμηση ενέργειας επιπλέον κατά 40%.

Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν να συνδεθούν με μετεωρολογικό σταθμό του κτιρίου σας, και να γνωρίζουν την πορεία του ήλιου, κάθε ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Για τις εξωτερικές περσίδες, αυτό μεταφράζεται σε αυτόματη κίνηση-περιστροφή των φύλλων, τους ανάλογα με την πορεία του ήλιου, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

Το συνολικό ποσό της ενέργειας που εξοικονομείται με τις εξωτερικές περσίδες , συνίσταται κυρίως στην μείωση λειτουργίας των κλιματιστικών σας μηχανημάτων συνήθως έως και 65%. Τις περισσότερες φορές όμως, σε επαγγελματικά κτίρια με μεγάλη επιφάνεια υαλοστασίων, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας, από την μείωση λειτουργίας του κλιματισμού σας, μπορεί να αγγίξει και το 85%!

2. Άνεση του χρήστη ή διαφορετικά γιατί να τοποθετήσω εξωτερικές περσίδες στο κτίριό μου;

Γιατί λοιπόν να τοποθετήσει κανείς εξωτερικές περσίδες στο κτίριό του, πέρα από το γεγονός ότι του εξοικονομείται ενέργεια έως 85%;

Δείτε 10 λόγους που εξηγούν γιατί οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται ή κινούνται μέσα σε κτίρια στα οποία έχουν τοποθετηθεί εξωτερικές περσίδες, μπορούν να αντιληφθούν άμεσα την άνεση που τους προσφέρεται. 

  1. Μπορούν να βλέπουν έξω, χωρίς να τους βλέπουν από έξω.
  2. Η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων θα μειωθεί κατά 4 – 5 βαθμούς κελσίου.
  3. Έχουν φυσικό φως στον χώρο τους και ταυτόχρονα ο ήλιος μένει έξω από το κτίριο.
  4. Προστατεύονται από την αντηλιά που οφείλεται τόσο σε άλλα κτίρια όσο και στις αντανακλάσεις από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου τους.
  5. Μπορούν να ρυθμίζουν την ένταση του φυσικού φωτός, αφού οι εξωτερικές περσίδες περιστρέφονται στον άξονά τους.
  6. Μπορούν να φέρουν τον ήλιο εντός του κτιρίου, εφόσον το επιθυμούν, όπως σε μια ηλιόλουστη κρύα ημέρα του χειμώνα.
  7. Φρέσκος αέρας μπορεί να εισέρχεται στους χώρους, ενώ ο ήλιος συνεχίζει να είναι έξω.
  8. Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν και ανασύρονται όταν το επιθυμούμε.
  9. Οι εξωτερικές περσίδες λειτουργούν συνεχώς, ακόμη και όταν απουσιάζουμε από τους χώρους μας, αφού είναι πάντα συνδεμένες με το κατάλληλο σύστημα αυτοματισμού.
  10. Έχουμε την δυνατότητα να συνδέσουμε τις εξωτερικές περσίδες με το BMS των κτιρίων μας.
  11. Νέες Τεχνολογίες για εξωτερικές περσίδες, μπορούν πλέον να εφαρμοστούν και να προσφέρουν ανέσεις που θα δώσουν εξαιρετική ασφάλεια και συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στους χρήστες επαγγελματικών κτιρίων και κατοικιών.

3. Αισθητική.

Πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία, θεωρούν ότι η σκίαση των κτιρίων τους με εξωτερικές περσίδες, είναι μία λύση υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Οι εξωτερικές περσίδες προσφέρουν στο κτίριο την δυνατότητα να ζει και να αλλάζει με σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Οι εξωτερικές περσίδες, μπορούν να σας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη αφού περιορίζουν σημαντικά την εκπομπή των ρύπων. Και αυτό επιτυγχάνεται από την σημαντική μείωση της λειτουργίας των κλιματιστικών σας μηχανημάτων.

Ένα βασικό πλεονέκτημα των εξωτερικών περσίδων είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε υφιστάμενο κτίριο, χωρίς να αλλάξουν την όψη του, εφόσον μαζεύονται αυτόματα όταν ο ήλιος παύει να είναι ενοχλητικός.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα πάντα να τις λειτουργεί όπως αυτός επιθυμεί και να δημιουργεί το δικό του «κλίμα» στο εσωτερικό των χώρων όπου ζει και εργάζεται.

Η εταιρία σκίασης PJ ΣΑΒΒΙΔΗΣ σας δίνει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με εξωτερικές περσίδες σκίασης.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πιστοποιήσεις

Για τα προϊόντα μας εφαρμόστηκαν τα ακόλουθα εναρμονισμένα πρότυπα: DIN EN 13659 & DIN EN 60335-2-97